SAKARYA MERKEZLİ DAEŞ OPERASYONU

Asayiş - 01-07-2021 19:20

Sakarya Emniyet Müdürlüğün Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce  terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalarda; 
    Aralarında Suriye DEAŞ terör örgütü içerisinde silahlı olarak faaliyet göstermekte iken eylem amaçlı ülkemize gönderildiği şeklinde bilgiler bulunan Suriye uyruklu  (1) şahıs, 
    Terör örgütünün  uygulamaya koydukları sözde kanunları halka zorla uygulattıran HİSBE Biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen Irak uyruklu (1) şahıs,
    Terör örgütünün Irak ve Suriye ülkelerinde  hakimiyeti altında bulunan bölgelerde para birimi olarak kullanılmak üzere bastırdığı  sözde DEAŞ dinarının kullanımı ile  ilgili olarak Suriye ülkesinde terör örgütünün propagandasını yaptığı tespit edilen Irak (1) şahıs  olmak üzere, (Söz konusu sözde DEAŞ dinarları ülkemizde ilk kez  18.03.2019 tarihinde Müdürlüğümüz görevlilerince Akyazı ilçemizde yapılan operasyonda ele geçirilmişti.) 
     Toplam (3) şahıs 29.06.2021 günü Sakarya  merkezli Adana, Ankara ve Bolu illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda yakalanarak Müdürlüğümüzde gözaltına alınmış olup, şahıslarla ilgili olarak Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda, söz konusu şahısların eylem ve faaliyetleri sırasında çekilmiş fotoğraf ve video görüntüleri de  elde edilmiştir.
    Yakalanan şahıslar ile ilgili olarak hakkında tahkikat çok yönlü olarak sürdürülmekte olup, 
    Ayrıca, 2021 yılı Haziran ayı içerisinde terör örgütlerine yönelik olarak yapılan operasyonlarda (31) şüpheli hakkında adli işlem başlatılmış, (20) şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, (3) şüpheli ise tutuklanmıştır.
    İlimizde terör örgütlerinin faaliyetlerinin engellenmesi ve deşifre edilmesine yönelik olarak sürdürülen mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. 

Günün Diğer Haberleri